Bitcoin
Ripple
Ethereum
Monero
Tether
litecoin
filecoin
matic
Kupi/Prodaj Kriptovalute

Predsednik Sberbanke: Usvajanje blockchain tehnologije moglo bi trajati 10 godina

22/12/2017 19:10

Glavni čovek Sberbanke smatra da bi za širu primenu blockchain tehnologije u Rusiji možda trebala i čitava decenija.

Kao što je već rečeno u državnoj novinskoj agenciji TASS, Herman Gref, predsedavajući odbora Sberbanke, u četvrtak je izjavio da bi ova institucija mogla lansirati proizvode zasnovane na blockchain tehnologiji već početkom naredne godine.

Ipak, širenje upotrebe blockchain-a moglo bi potrajati mnogo duže, kaže šef Sberbanke.

Da preciziramo, Graf je rekao sledeće:

Ako govorimo o Rusiji, mi imamo najveći broj realizovanih projekata koji se tiču blokchain-a. Ipak, svi oni su u eksperimentalnom režimu. Mi zaista mnogo eksperimentišemo. Možda ćemo 2018. godine moći uvesti neke proizvode u znatno većoj meri. Blockchain tehnologija je jedan od naših trikova. Prema mojoj proceni za implementaciju tehnologije biće potrebno 8 do 10 godina

Gref u intervjuu koji je dao posebno naglasio da bi komercijalna upotreba ethereum-ovog blockchain-a mogla početi u narednih godinu ili dve. Sberbanka je postala članica Enterprise Ethereum Alijanse još u oktobru, kako je ranije saopštio CoinDesk.

Tehnologija još nije spremna za komercijalnu implementaciju. Potrebno je još godinu dana, možda godinu ipo ili dve, kako bismo mogli početi da je koristimo, napomenuo je on.

Gref je ranije izneo predviđanja da će biti potreban duži vremenski period za usvajanje clockchain-a. On je pre nekoliko meseci izjavio da bi banke mogle početi sa upotrebom blockchain tehnologije za samo dve do dve ipo godine. Tad je rekao i da Sberbanka razvija sopstvene aplikacije za korišćenje ove tehnologije.

 

629 pregleda