Bitcoin
Ripple
Ethereum
Monero
Tether
litecoin
paxgold
cardano
Kupi/Prodaj Kriptovalute

Samo 732000 Bitcoin adresa poseduje najmanje 1 Bitcoin

06/02/2021 20:56

Bitcoin se nagomilava u više od 732.000 adresa koje poseduju najmanje 1 BTC. U međuvremenu, na adresama sa najviše BTC-a vide se više priliva nego odliva BTC-a.

Trenutno ima 732.982 Bitcoin adrese koje imaju više od 1 BTC. U poređenju sa preko 20 miliona poznatih adresa, ova cifra predstavlja malu količinu vlasnika "celog bitcoin-a".

Osnovna definicija novca obuhvata jedinicu obračuna, medij razmene i pohranu vrednosti. Teško da postoji bilo kakva sumnja u to da li BTC zadovoljava prva dva, čak i ako mehanizam koji stoji iza njegovog rada ponekad nije efikasan.

Bitcoin-ova zadnja prepreka (mnogi bi rekli prednost) je u tome što je to skladište vrednosti stavljajući ga u društvo sredstava poput zlata i srebra.

60% svih bitkoina se nije mrdalo iz svojih adresa u prethodnoj godini.To je 10,5 miliona bitcoin-ova koji se čuvaju kao skladište vrednosti u poslednjih 12 meseci. U trenutku kada je prestao bull run, većina investitora je samo čekalo razvoj situacije.

Naravno da su neki investitori postali mudriji i prilagodili se trenutnom stanju tržišta, kupujući i držeći Bitcoin u očekivanju novog paraboličnog napretka koji uzima BTC / USD par u trilion dolara (USD).

Gotovo svaka top-100 bitcoin adresa je dodala značajan broj BTC-a u svoju zalihu dok je sa samo nekoliko adresa zabeležen odliv. Čak bi se ti odlivi mogli smatrati i transferima na druge adrese koje pripadaju istom vlasniku - širenje zaliha.

Neki bi mogli da unovče poprilično lepe svote novca ako bi samo uzeli delić sa gomile, međutim izgleda da su mnogi tu na duži rok, zaista verujući da Bitcoin predstavlja skladište vrednosti.

Bitcoin-a će samo biti 21 milion u jednom trenutku, a ti vlasnici ga gomilaju koliko mogu. S obzirom da je globalna populacija oko 7,5 milijardi, od čega 36 miliona su milioneri, postaće sve teže na vreme da čak i bogati ljudi imaju najmanje 1 BTC.

Napad na granicu od 10.000$

U međuvremenu, svež priliv sredstava zbog rasta koji je krenuo u aprilu mesecu, i generalno dobre atmosfere u kripto svetu bez trzavica i negativnih vesti je dovela do novog pokušaja probijanja granice od 10.000,00$. Postoji mišljenje da će kontinuiranim pritisku iznad $ 9,500 sa dodatnom akumulacijom iznad onoga što se do sada pokazalo kao tvrda tačka otpora.

Svaki pomak prema ceni vrednoj 10.000 dolara mogao bi definitivno signalizirati kraj brutalnog tržišta medveda 2018. godine. Trgovanje iznad 9.000 dolara znači oporavak od skoro 50% od pada od 80% koji je pretrpeo tokom jednogodišnjeg medveđeg tržišta (bear run).

Tehničke osnove i tržišna klima nastavljaju da izgledaju dobro za Bitcoin, sa mnoštvom slučajeva institucionalnog usvajanja koji čekaju iza ugla.

 

1000 pregleda