Bitcoin
Ripple
Ethereum
Monero
Tether
litecoin
filecoin
matic
Kupi/Prodaj Kriptovalute

Stellar je dostigao cifru od milion korisničkih naloga

05/09/2018 21:55

Stellar, platforma za plaćanje kojom upravljaju korisnici, je napravio važan korak, a to je 1.000.000 korisničih naloga na mreži. Ovo je otkriveno u tweetu objavljenom u ponedjeljak, 27. avgusta od strane OrbitLensa.

Stellarov uspeh

Inicijalno modelovan i zasnovan na Ripple-u, Stellar ima za cilj da uzburka svet finansija na tri različita načina. Nudi cross-asset transfer sličan Ethereum-u, što mu omogućava hostovanje ICO-a, iako podržava manji broj tipova softvera. Sposobnost da olakša razmenu između fiat-a i kriptovaluta čini ga jednim od retkih opcija za ICO uz Ethereum.

Za razliku od Ethereum-a, Stellar nudi izuzetno niske naknade za sve transakcije (0.00001 lumena) i nudi brzine transakcije koje su uporedive sa Ripple-om, što ga čini jednim od najbržih sistema za plaćanje.

Moglo bi se reći da je Stellar uspešniji od Ethereuma-a, Bitcoin-a i Ripple-a, jer je kriptovaluta koja omogućava međuvalutni transfera sredstava. Za mnoge investitore, ovaj spoj funkcionalnosti učinio je Stellar Lumens jednom od najprimamljivijih kriptovaluta za investiranje.

Za razliku od Ripple-a, Stellar-ova platforma je u potpunosti otvorena i decentralizovana, ostavljajući samo Stellar.org (Stellar-ovu zvaničnu organizaciju) kao jedini centralizovan entitet u čitavom Stellar ekosistemu. Tržište je nagradilo ovaj spoj centralizovanih i decentralizovanih svetova, pa je Stellar doživeo stabilan rast od 0.003 dolara (5. avgusta 2014.), na 0,22 dolara (28. avgusta 2018).

Tada je tržišna kapitalizacija porasla sa 772.596 dolara na više od 4 milijarde dolara jer beleži konstantan rast.

 

Podaci iz StellarExpert Explorera pokazuju da je mreža napravila svoj prvi veliki korak 27. avgusta, takođe se može videti da je mreža brzo porasla od 200.000 naloga u januaru 2018. godine.

Godina od velikog značaja

2018. je bila veoma radna i bitna godina za Stellar, sa nizom partnerstava i listinga što ga čini jednom od najprimamljivijih kriptovaluta za investitore. U maju je CCN objavio da je Bitfinex izlistao Lumens i omogućio da se može kupovati za fiat.

U istom mesecu, IBM je najavio da se bavi razvojem ekološki prihvatljive kriptovalute Stellar-ovoj mreži. IBM je navodno, podrzao i Stronghold, “stabilni coin” (eng. stablecoin) sistem koji je zasnovan na američkom dolaru, koji je takođe razvijen na Stellar okruženju.

U julu je Coinbase otkrio da istražuje mogućnost listinga Lumens-a na svojoj menjačnici, a istog meseca Stellar je postao prvi kripto protokol u svetu koji je dobio šerijatsku sertifikaciju, što je ubrzalo ostvarivanje planova za stvaranje partnerstava sa islamskim finansijskim institucijama na Bliskom istoku i jugoistočnoj Aziji.

1140 pregleda