Bitcoin
Ripple
Ethereum
Monero
Tether
litecoin
filecoin
matic
Kupi/Prodaj Kriptovalute

Zašto je Coinbase dodao Ethereum Classic ispred Ripple-a i drugih valuta

13/06/2018 09:40

Coinbase, najveća menjačnica kriptovaluta, brokerska kuća i novčanik u SAD-u, integrisao je Ethereum Classic 12. juna pre drugih velikih kriptovaluta kao što su Ripple ili EOS.

Zajednica je uznemirena zbog nenadmašne odluke Coinbase-a da dodaju ETC na svoju platformu, s obzirom na to da je to trenutno 18. najvrednija kriptovaluta na globalnom tržištu i da ima više od desetak kriptovaluta sa većom tržišnom vrednošću i obimom.

Dan Romero, potpredsednik i generalni direktor u Coinbase-u, priznao je da je kripto zajednica generalno odgovorila na integraciju ETC-a sa zaprepašćenošću. Naglasio je da je odluka Coinbasea o integraciji ETC uglavnom podstakla usklađenost sa lokalnim propisima.

Videmo da su mnogi zbunjeni zvog ovoga [ETC integracije]. Nastavićemo da dodajemo što više valuta koliko možemo, ali na siguran i usklađen način. Izgradnjom brenda koji je ima najviše poverenja i koja korisnicima pruža direktan pristup kriptovalutama putem USD, EUR, GBP zahteva usklađenost sa lokalnim zakonima, objasnio je Romero.

Zašto Ethereum Classic?

ETC je stvoren nakon što je grupa programera odlučila da uradi "fork" Ethereum blockchain mreže, nakon što je zajednica Ethereum-a došla do konsenzusa da se "forkuje"(razdvoji) lanac kako bi povratili gubitke investitora u decentralizovanoj autonomnoj organizaciji (DAO), jednoj od prvih velikih decentralizovanih aplikacija na Ethereum-ov protokol.

Na kraju, razvoj ETC-a je bio podeljen između nekoliko razvojnih grupa, a trenutno je IOHK, osnivački tim od 4,4 milijarde $ ispred blockchain mreže Cardano kreiran od strane osnivača Ethereum-a Charles Hoskinson, ostaje kao jedan od retkih razvojnih timova koji nadgledaju razvoj Ethereum Classic-a.

ETC, kao što je Ethereum, održavaju programeri u zajednici za razvoj otvorenog koda, a uspeh ETC-a ne koristi ni jednoj organizaciji. Kriptovalute kao što su Ripple i EOS nadgledaju nezavisne i privatne kompanije uključujući Ripple Labs i Block.one.

Transparentno lansiranje ETC-a i decentralizirana priroda svoje razvojne zajednice su ono što je dovelo Coinbase da konačno integriše ETC u odnosu na druge kriptovalute kao što su XRP i EOS.

Brian Armstrong, izvršni direktor kompanije Coinbase, rekao je da je integracija ETC-a samo početak nove kripto integracije, a sredinom godine kompanija će nastaviti da dodaje još kriptovaluta i tokena.

"Uzbuđeno je nastaviti dodavanje novih sredstava Coinbase-u", rekao je Armstrong. U zvaničnom saopštenju Coinbase tima istaknuto je da će platforma podržati standard ERC20 i bitcoin forkove pre nego što se pređe na druge kriptovalute.

Prethodno smo objavili nameru da podržimo tehnički standard ERC20 i Bitcoin forkove. Objavićemo nameru da dodamo određena sredstva unutar tih kategorija pre završne inžinjerske integracije. Ovo je u skladu sa našim javnim procesom dodavanja novih sredstava, rekao je Coinbase tim.

Šta je sledeće?

Tokeni će biti sledeći na liniji, kako je Coinbase tim naglasio na svojoj najnovijoj izjavi. 0x, koji ima co-osnivača Coinbase-a kao savetnika, verovatno će biti integrisan sledeći. Ali, takođe je moguće da Coinbase integriše čitav standard ERC20 tokena u celini, implementirajući sve tokene navedene na Paradex-u, decentralizovanu razmenu kriptovaluta zasnovanu na 0x protokolu.

Obratite svakako pažnju u narednom periodu.

Izvor: www.ccn.com
1962 pregleda