Bitcoin
Ripple
Ethereum
Monero
Tether
litecoin
filecoin
matic
Kupi/Prodaj Kriptovalute

Top 5 tehnoloških prednosti IOTA-e u odnosu na blockchain

25/04/2018 21:35

Sa blockchain tehnologijom koja se bavi većinom naslova kada su u pitanju kripto-inovacije, IOTA nudi korisnicima potpuno nov digitalni okvir koji obećava da uvede sličan nivo inovacija, ali u mnogo većoj, industrijskoj meri.

Ključni pokretač IOTA-e je njegova matična tehnološka ponuda zvana Tangle, koja, za razliku od blokchain-a, mapira transakcije na celu mrežu nasuprot jedinstvenom lancu podataka.

Ovo pomaže u raznovrsnim mogućnostima implementacije, kao i obimu primene za IOTA, naročito za korisnike koji traže uključivanje tehnologije decentraliziranog registra u okviru industrijskog podešavanja.

Koje su osnovne prednosti IOTA-e u odnosu na blockchain?

Brzina transakcija

Jedan od najvećih problema sa blockchain-om, kako je originalno razvijen za Bitcoin, je sporo vreme transakcije.

Kako stvari trenutno stoje, brzine prenosa za blockchain-ove trenutno leže u niskom dvocifrenom opsegu, što je iskreno, prilično nisko za mnoge savremene aplikacije.

IOTA zapošljava sistem u kome se stope transakcije dramatično povećavaju pošto više klijenata počinju da koriste svoju matičnu platformu. Ne samo to, kroz upotrebu inovativnog protokola konsenzusa, IOTA je u stanju da svojim klijentima ponudi kraća vremena potvrđivanja.

Mikro-plaćanja

Prilikom korišćenja redovnih portala za plaćanje zasnovanih na blockchain-u, proviziju za transakcije obično postavlja pošiljalac / inicijator transakcije. Kao rezultat toga, postaje sve više neizvodljivo za obradu manjih iznosa plaćanja.

Jedna od najvećih prednosti IOTA-e je njega sposobnost da olakša mala plaćanja uz nastup malih ili nikakvih troškova transakcija.

Skalabilnost

Sa čisto tehničkog stanovišta nalazimo da IOTA koristi modul za obradu koji postaje brži pošto se povećava broj pretplatnika i transakcija.

Takođe treba pomenuti da kada se koristi IOTA, vreme između postavljanja transakcije i njene validacije počinje da postaje nula čim se postigne određena veličina podataka.

Budućnost spremna

Još jedan od glavnih problema za kupce koji koriste blockchain je ta da je tehnologija skupa u smislu svojih računskih zahteva i sigurnosti.

Na primer, za implementaciju Bitcoin rudarskih procesa, potrebno je sve više računarske snage kako vreme prolazi.

Međutim, IOTA smanjuje zahteve teškog troška eliminacijom ključnih područja konvencionalnog rudarskog procesa.

Bezbednost

Kada koristite blockchain, njegov vlasnik, u teoriji, ima moć da manipuliše sistem novim podacima, čime ga menja za svoje lične dobitke. Kao rezultat toga, postoji opipljiva dilema za organizacije koje žele integrisati blockchain sa aplikacijama koje se mogu vršiti na ekranu, pri čemu se neprekidnost podataka mora održavati u svakom trenutku.

Šta čini IOTA-u tako privlačnim za slučajeve industrijske upotrebe?

Pored pomenutih prednosti, korištenje IOTA-a takođe može ići izvan njihovog korištenja kao jednostavan protokol za plaćanje.

Na primer, velike poslovne operacije mogu odabrati da usvoje IOTA-ove Tangle tehnologiju kako bi podržale slučajeve korištenja IoT-a (Internet of Things).

Slično tome, putem upotrebe Masked Authenticated Messaging (MAM), IOTA je u stanju da pojednostavi šifrovane prenose podataka uz održavanje visokog nivoa integriteta, zaštite podataka i upravljanja pristupom podacima.

Gledajući u budućnost sa kripto revolucijom sada u potpunom zamahu, sve više korisnika traži stvarne svetske tehnološke opcije koje mogu učiniti mikro transakcije zasnovanim na altcoinima stvarnost.

IOTA ne pruža samo platformu koja ima potencijal da olakša digitalna plaćanja za svakodnevne transakcije i trgovinu, ali takođe pruža i tehnologiju koja čini IoT komunikaciju stvarnošću.

1069 pregleda