Bitcoin
Ripple
Ethereum
Monero
Tether
litecoin
filecoin
matic
Kupi/Prodaj Kriptovalute

Verifikacija korisnika usled primene novog zakona

04/04/2018 10:40

Dragi naši,

usled početka primene dopune zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma koji je u primeni od 1. aprila, u kojem je akcenat na između ostalog i na kriptovalute i sve što ima veze sa njima, doneto je niz mera i propisa koje značajno otežavaju poslovanje.

Najbitnija tačka što se tiče odnosa nas i potencijalnih klijenata jeste obaveza za ličnom verifikacijom pre uspostavljanja poslovnog odnosa, gde je NBS bila izričita da verifikacija mora da se izvrši lično uz prisustvo klijenta u našim prostorijama. Izuzetno rigidan stav, pogotovo za 21. vek.

Doduše, ostavljen je mali prostor za implementaciju drugih rešenja koja će omogućiti verifikaciju lakšom. S toga, novi korisnici treba da ispoštuju 2 stvari kako bi verifikacija bila uspešna i ukoliko žele da koriste naš servis.

  1. urade upload svog ličnog dokumenta u korisničkom interfejsu. Lična karta i pasoš su jedini validni dokumenti; vozačke, zdravstvene itd nećemo uzimati u obzir. Podaci se čuvaju u skladu sa zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.
  2. na Vašu adresu koju ste ostavili ćete dobiti preporučeno pismo sa povratnicom gde ćete Vašim potpisom potvrditi verodostojnost unetih podataka prilikom registracije. Takođe uz pismo dobijate aktivacioni kod za unos na sajt kojim ubrzavate sam proces, bez da čekate da mi dobijemo povratnicu.

Nadamo se uspešnoj saradnji,

Vaš CryptoMarket tim.

2143 pregleda