Bitcoin
Ripple
Ethereum
Monero
Tether
litecoin
filecoin
matic
Kupi/Prodaj Kriptovalute

Kripto YouTuber je hakovan tokom livestream-a, lakši za 2 miliona $

17/04/2018 20:45

Novi dan, nova pljačka: Ian Balina, kripto YouTuber poznat po svojim (sponzorisanim) ICO recenzijama, je hakovan! Kriptovalute u vrednosti od oko 2 miliona $ je hakovano tokom livestream-a.

Balina je davao ocene ICO-a na svom kanalu kao i obično, kada ga je gledalac iznenada obavestio da je "neko" prebacio sve tokene iz njegovog novčanika.

"Ian, da li ste znali da je neko sa vašeg računa prebacio sve tokene", upitao je jedan korisnik u komentarima. "Nadam se da je kontrolisani transfer od vas."

Iako je Balina nastavio sa recenzijom, ne uzimajući u obzir komentar, 15ak minuta kasnije livestream se naprasno izgubio. Navodno je livestream prekinut zbog pada napona električne energije, a Balina se vratio da nastavi svoj livestream nekoliko sati kasnije. Ovde je međutim primetio da je odjavljen sa Google Sheets profila:

Balina je kasnije otišao na svoj Telegram kanal da bi otkrio da je bio prisiljen da prekine livestream jer je hakovan.

Evo šta je rekao:

Kasnije je incident objavio i na Twitter-u.

Balina je poznato ime u ICO industriji - naročito kao uticaj na "sveže" investitore. Njegov YouTube kanal ima preko 116,00 pretplatnika, dok na Telegramu ima više od 26.000 članova.

Transakcije novčanika na Etherscan-u pokazuju da su skoro svi Balinini tokeni povučeni sa njegovog računa tokom datičnog livestrem-a. To uključuje više od 20 miliona Nucleus Vision, 2 miliona Pareto Network i 1 milijun Loom među ostalim tokenima.

Balina veruje da su napadači mogli da pristupe njegovom računu preko starog koledž e-maila:

Tako mislim da sam hakovan. E-pošta koledža je navedena kao e-pošta za povrat podataka u mom Gmail-u. Sećam se da sam dobio e-poštu o tome kako je kompromitovan i pokušao sam da ispratim šta se dešava kako bih to rešio, ali nisam uspeo brzo da odreagujem i na kraju sam odustao misleći da je to samo neki tamo stari e-mail.

Čuvao sam tekstualne verzije mojih privatnih ključeva u mom Evernote-u, kao šifrovane tekstualne datoteke sa lozinkama. Mislim da su hakovali moj e-mail pomoću koledž e-maila, a potom i moj Evernote.

Ovaj ceo fijasko služi kao dobar podsetnik za sve koji se pridržavaju odgovarajućih sigurnosnih standarda - posebno onih koji drže velike količine kriptovaluta.

U međuvremenu, Balina kaže da su hakeri postepeno prebacili novčiće na popularne kriptorazmene kao što su Binance i KuCoin.

Pitamo se zašto bi bilo koji sofisticiran haker to učinio, umesto da je prebacio sve u recimo Moneru gde bi se verovatno svaki trag zauvek izgubio. Izbegavanje plaćanja poreza ili? Ostaje da se vidi.

1397 pregleda